Nieuws

Pochettino haalt oude koeien uit de sloot en wijst naar Van Boekel en Makkelie

Pochettino haalt oude koeien uit de sloot en wijst naar Van Boekel en Makkelie

02-08-2022 16:29

De uitschakeling van Paris Saint-Germain in de Champions League van afgelopen seizoen zit Mauricio Pochettino tot op de dag van vandaag niet lekker. Naar zijn mening zijn de Nederlandse arbiters Pol van Boekel en Danny Makkelie hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de nederlaag tegen Real Madrid.

PSG won de eerste ontmoeting met Real Madrid in eigen huis met 1-0 dankzij een doelpunt van Kylian Mbappé in de blessuretijd. De return ging met 3-1 verloren na een knotsgekke slotfase in Madrid. Pochettino vindt dat de 1-1 van Benzema onterecht goedgekeurd werd door de Nederlandse arbitrage. "Ik denk dat het een overtreding was", zegt hij in gesprek met Marca. "Als de VAR gewoon ingegrepen had, had ik niet hier gesproken over de uitschakeling tegen Madrid. Dan hadden we het over wat anders gehad. Het was onrechtvaardig."

De inmiddels vertrokken trainer baalt dat hij nooit het miljardenbal heeft gewonnen. "De obsessie in Parijs is de Champions League. Het niet winnen van die prijs is synoniem aan falen", zegt hij. Christophe Galtier heeft het stokje overgenomen van Pochettino. De nieuwe trainer zal met het sterrenensemble van PSG dit seizoen opnieuw een gooi gaan doen naar de Champions League-winst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!