Transfernieuws

Heerenveen strikt Zweedse middenvelder: 'Speler met uitstekende mentaliteit'

Heerenveen strikt Zweedse middenvelder: 'Speler met uitstekende mentaliteit'

02-08-2022 14:53 Laatste update: 14:55

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Simon Olsson. De Zweedse middenvelder komt over van IF Elfsborg en tekent een vierjarig contract in het Abe Lenstra Stadion.

Technisch manager Ferry de Haan is erg te spreken over zijn nieuwe aanwinst. "We denken dat Simon een speler is die met zijn spel en mentaliteit uitstekend bij ons past. Hij is een technisch vaardige, dynamische en creatieve middenvelder met een goed loopvermogen om ook regelmatig in de zestien van de tegenpartij op te duiken", zegt De Haan op de clubsite. 

Olsson speelde in totaal 162 wedstrijden voor Elfsborg, waarin hij dertien doelpunten maakte. De 24-jarige middenvelder is de vijfde Zweed in de selectie van sc Heerenveen na Rami Kaib, Alex Timossi, Hussein Ali en Amin Sarr. Olsson gaat bij Heerenveen met rugnummer 19 spelen.

De Zweedse middenvelder is de zesde zomeraanwinst van Heerenveen. Eerder maakte Sydney van Hooijdonk (Bologna, huur), Andries Noppert (Go Ahead Eagles), Mats Köhlert (Willem II), Timossi (Bayern München) en Ali (Örebro) de overstap naar Friesland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!