Transfernieuws

'PEC Zwolle gaat vol voor Utrecht-middenvelder en ex-AZ'er Medunjanin'

'PEC Zwolle gaat vol voor Utrecht-middenvelder en ex-AZ'er Medunjanin'

02-08-2022 14:20 Laatste update: 15:00

PEC Zwolle gaat zich versterken met twee middenvelders, meldt Voetbal International. Davy van den Berg en Haris Medunjanin moeten voor nieuw elan zorgen op het middenveld van de degradant.

Van den Berg doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar verruilde deze in 2019 voor Utrecht. Hij speelde voornamelijk zijn wedstrijden met Jong Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast kwam de talentvolle middenvelder ook drie wedstrijden in actie in de hoofdmacht van de Domstedelingen. Afgelopen half jaar speelde Van den Berg op huurbasis voor Roda JC. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2023 in Utrecht, maar volgens VI gaat de 22-jarige creatieveling spoedig een meerjarig contract ondertekenen bij PEC Zwolle.

Ook is de kans groot dat Medunjanin naar Zwolle komt. De 37-jarige Bosniër werkte samen met trainer Dick Schreuder bij Philadelphia Union en moet met zijn ervaring voor meer balans gaan zorgen in het elftal. Medunjanin kan na veertien jaar terugkeren op de Nederlandse velden. Hij maakte in 2008 de overstap van AZ naar Real Valladolid. Vervolgens kwam hij ook nog in actie voor Maccabi Tel Aviv, Gaziantepspor, Deportivo La Coruña, Philadelphia Union en FC Cincinnati. Bij laatstgenoemde club heeft hij nog een contract tot het eind van 2022.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!