'Xavi pakt door na Alves-nieuws en wil met Thiago nóg een oud-collega halen'
Thiago (onderste rij, geheel links) en Xavi (onderste rij, vierde van rechts) tijdens het seizoen 2011/2012

'Xavi pakt door na Alves-nieuws en wil met Thiago nóg een oud-collega halen'

Xavi wil na Dani Alves nóg een oud-ploeggenoot terug naar FC Barcelona halen, menen diverse media uit Engeland en Spanje. Liverpool-middenvelder Thiago Alcântara zou op het lijstje van de nieuwe trainer staan.

Thiago maakte in 2009 zijn debuut voor FC Barcelona en speelde tot 2013 samen met Xavi in Camp Nou, voordat hij zijn geluk bij Bayern München ging beproeven. De 46-voudig international met Braziliaanse roots speelt sinds anderhalf jaar voor Liverpool, maar is op Anfield geen onomstreden basisklant en kampt regelmatig met blessures.

Nu wil Xavi zijn middenveld van vers bloed voorzien met de komst van Thiago, melden onder meer Diario AS en The Liverpool Echo. De nieuwe trainer zou al met voorzitter Joan Laporta over een mogelijke transfer gesproken hebben. Een complicerende factor is het tot 2024 doorlopende Liverpool-contract van Xavi. Barça kan in januari waarschijnlijk tien à twintig miljoen euro investeren in nieuwe spelers, maar dat lijkt veel te weinig voor een winterse transfer van Thiago.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie