Transfernieuws

Opvallende move: Fàbregas vertrekt naar Serie B en koopt aandelen in nieuwe club

Opvallende move: Fàbregas vertrekt naar Serie B en koopt aandelen in nieuwe club

02-08-2022 10:54 Laatste update: 11:39

Cesc Fàbregas vertrekt naar de Serie B. De 35-jarige Spanjaard gaat in Noord-Italië aan de slag bij Como, een club waar hij tegelijkertijd ook aandelen heeft ingekocht.

Het was al een tijdje bekend dat Fàbregas AS Monaco ging verlaten, maar naar welke club hij zou verkassen was nog niet bekend. Maandagavond maakte Como bekend dat de Serie B-club de nieuwe werkgever van de voormalig middenvelder van onder meer Arsenal, FC Barcelona en Chelsea is. Ondanks dat de club uit Noord-Italië een prachtig stadion aan het Comomeer heeft, is Fàbregas niet enkel voor het sportieve plaatje naar Italië vertrokken. De 35-jarige Spanjaard heeft namelijk aandelen in Como gekocht, een club van de rijkste eigenaren van het Italiaanse voetbal.

Fàbregas stond afgelopen seizoen onder contract bij PSV-opponent AS Monaco. Hier kwam hij mede door een zware blessure weinig in actie. Como haalt met de creatieve middenvelder een wereldkampioen in huis, in 2010 legde hij namelijk ten koste van het Nederlands elftal beslag op de wereldtitel met Spanje. Fàbregas speelde achtereenvolgens voor Arsenal, Barcelona, Chelsea en Monaco.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!