Nieuws

'Botman vroeg Kluivert om advies over transfer van Lille naar Newcastle United'

'Botman vroeg Kluivert om advies over transfer van Lille naar Newcastle United'

01-08-2022 19:47 Laatste update: 20:12

Sven Botman heeft voorafgaand aan zijn transfer van OSC Lille naar Newcastle United gesproken met Patrick Kluivert, meldt de Chronicle. Dit deed Botman aangezien Kluivert voor zowel Newcastle als AC Milan speelde en de clubs beter kent dan menig ander.   

Hoewel Kluivert maar een seizoen te bezichtigen was in St. James' Park, was zijn rol in de transfer van Botman wel noemenswaardig. "In de jaren 90 speelde er meerdere Nederlanders bij Newcastle. Hierdoor weet je automatisch dat het een grote club is," aldus Botman. "Normaal gesproken speelt de club bovenin mee maar afgelopen seizoen was lastig. Met dit nieuwe project denk ik dat we opnieuw geschiedenis kunnen schrijven," vervolgt hij.

Waar uiteindelijk Newcastle aan de haal ging met Botman leek het lange tijd de kant van AC Milan op te vallen. De verdediger koos uiteindelijk voor een transfer richting The Magpies, mede door een hogere transfersom. De Nederlander maakte voor een bedrag van 37 miljoen euro de overstap van Frankrijk naar Engeland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!