Nieuws

Koundé twijfelde geen moment: 'Transfer naar Barcelona was geen lastige keuze'

Koundé twijfelde geen moment: 'Transfer naar Barcelona was geen lastige keuze'

01-08-2022 17:57 Laatste update: 20:01

Jules Koundé heeft op de persconferentie tijdens zijn presentatie aangegeven dat het geen moeilijke keuze was om naar Barcelona te vertrekken, ondanks de interesse van Chelsea. De verdediger tekent een contract voor vijf jaar in het Spotify Camp Nou.

De Franse verdediger was duidelijk over zijn keuze en had geen enkel moment twijfels over zijn overstap. "Het klopt dat ik een andere aanbieding had, maar ik heb de tijd genomen om te wachten op Barcelona in de hoop dat ze een overeenkomst vonden met Sevilla", aldus de Fransman. "Toen ik zag dat het mogelijk was, koos ik voor Barcelona aangezien het duidelijk was waar ik heen wilde". Sportief directeur Mateu Alemany vertelde dat hij Koundé bijna iedere dag belde om hem op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.

Na Robert Lewandowski en Raphinha is Koundé de volgend topaankoop deze zomer. Eerder speelde de elf-voudig international voor Girondins Bordeaux waarna hij de overstap maakte richting Sevilla. Koundé speelde voor de club uit Zuid-Spanje 133 officiële wedstrijden, waarin hij onder meer met Sevilla beslag legde op de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!