Transfernieuws

Concurrentiestrijd met Dost werd gewoon een heel lastig verhaal

"Concurrentiestrijd met Dost werd gewoon een heel lastig verhaal"

01-08-2022 14:03

Henk Veerman werd zondag officieel gepresenteerd als de nieuwste FC Volendam-aanwinst. De aanvaller verkaste een half jaar na zijn komst bij FC Utrecht alweer. Toen Bas Dost werd ingelijfd door de Domstedelingen, wist Veerman vrijwel direct hoe laat het was.

Met Daishawn Redan kwam er nog een spits naar FC Utrecht. Toch vreesde Veerman vooral voor de aanwezigheid van de Nederlands international. "De concurrentiestrijd met Bas Dost werd gewoon een heel moeilijk verhaal, daar kan ik heel eerlijk over zijn. Met zo'n spits erbij van de buitencategorie kreeg ik te horen dat ik heel weinig zou gaan spelen", zegt de aanvaller tegen ESPN.

FC Volendam sloeg uiteindelijk toe en betaalde technisch directeur Jordy Zuidam een transfersom voor Veerman. "Dan heeft dat niets met FC Utrecht te maken, want die club vind ik nog steeds geweldig. Je moet dan maken dat je weer ergens gaat spelen. Toen Bas Dost werd aangetrokken, was er wel een moment dat ik dacht: dit kan nog eens vervelend gaan aflopen voor mij", aldus de spits.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!