Nieuws

'Sávio nog geen 'kernspeler' in Eindhoven: aanvaller sluit aan bij Jong PSV'

'Sávio nog geen 'kernspeler' in Eindhoven: aanvaller sluit aan bij Jong PSV'

01-08-2022 13:40

Kersverse PSV'er Sávio ontbreekt in de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren voor het Champions League-duel met AS Monaco. De Braziliaanse aanwinst blijft in Nederland achter en traint mee met Jong PSV, meldt het Eindhovens Dagblad.

De achttienjarige aanvaller krijgt de tijd om te wennen bij de Brabanders. Het idee is om de huurling van Troyes AC rustig te brengen. De regionale krant weet dat Ruud van Nistelrooy Sávio nog niet als 'kernspeler' beschouwd. Door blessures van Carlos Vinícius, Yorbe Vertessen en Noni Madueke is de spoeling voorin dun, maar toch doet de PSV-trainer geen beroep op hem.

Met 22 spelers reisde PSV maandag af naar Monaco voor het belangrijke treffen. Xavi Simons en Ismael Saibari, allebei nog invallers tijdens de 3-5 zege op Ajax in de Johan Cruijff Schaal, zijn van de partij in het prinsendom en kunnen ook als buitenspelers uit de voeten. Het duo viel achtereenvolgens in op de posities van linksbuiten en rechtsbuiten tegen de Amsterdammers. Simons scoorde de vijfde PSV-goal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!