Transfernieuws

Eriksen werd benaderd door drie United-managers: 'Zag mezelf daar niet spelen'

Eriksen werd benaderd door drie United-managers: 'Zag mezelf daar niet spelen'

01-08-2022 13:30

Christian Eriksen heeft geopenbaard in het verleden drie keer te zijn benaderd om naar Manchester United over te stappen. Destijds verdiende de Deen zijn brood bij Tottenham Hotspur.

Uiteindelijk belandde Eriksen via Brentford bij Manchester United. Bij Internazionale werd het contract van de spelmaker ontbonden, nadat hij met een inwendige defibrillator moest gaan spelen na zijn hartstilstand op het EK van 2021. De interesse van The Red Devils verbaasde de international dan ook niet. "Zelfs bij Spurs heb ik met elke manager gesproken die hier bij Manchester United is geweest om te kijken hoe de situatie was", wordt Eriksen opgetekend door Manchester Evening News.

"Maar ik zat op dat moment bij Spurs en ik zag mezelf op dat moment echt niet in een ander Engels team spelen", vervolgt de aanvallende middenvelder. Bij Inter had Eriksen naar eigen zeggen 'een geweldige tijd'. "Maar toen gebeurde er duidelijk iets in de zomer en dat veranderde het carrièrepad dat ik in gedachten had. Om dan mijn rentree te maken bij Brentford en nu hier te zijn is iets wat ik een jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden."

Bij Brentford profileerde Eriksen zich sterk in het afgelopen half jaar. "Ik had een heerlijke tijd, maar om naar Manchester te gaan, dat is het grootste. Zowel qua fanbase als qua club." Zijn oude werkgever Tottenham Hotspur was ook geïnteresseerd, zo geeft hij aan. "Ze zijn nooit met iets concreets gekomen. De gesprekken met United waren vroeg en positief."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!