Opinie

Gorter in bescherming genomen: 'Heel de verdediging van Ajax was gruwelijk slecht'

Gorter in bescherming genomen: 'Heel de verdediging van Ajax was gruwelijk slecht'

01-08-2022 12:31
2

Volgens Hugo Borst is de kritiek op Jay Gorter onterecht. De Algemeen Dagblad-columnist stelt dat de gehele Ajax-verdediging het moet ontgelden.

Met twee flaters tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (3-5 nederlaag) vervulde de jonge doelman een negatieve hoofdrol. 'Heel de verdediging van Ajax was gruwelijk slecht, maar ja, een keeper met zijn afwijkende kleur shirt is het zichtbaarst', steekt Borst van wal in zijn colum. 'Gorter dus. Iedereen wees naar hem.'

Volgens Borst doet de van Go Ahead Eagles overgekomen er goed aan om zijn 'kop omhoog' te houden. Na het laatste fluitsignaal ging de op de bank begonnen Remko Pasveer direct naar zijn collega toe om Gorter te troosten, nadat de goalie vocht tegen zijn tranen. 'Een arm om de schouder van de schlemiel. Het was vol in beeld. Pasveer maakte het met zijn medelijden zo veel erger voor Gorter. Pasveer heeft zich zaterdagavond in de basis getroost', schrijft Borst.

Tot slot fileert de columnist de nodige Ajax-verdedigers. 'Rensch kan in de Nederlandse top niet mee, het centrum-duo mist lengte', doelt hij op Daley Blind en Jurriën Timber. Owen Wijndal, voor tien miljoen euro gekocht van AZ, viel door de mand. 'Wijndal is een leuke aanvaller maar heeft onmiddellijk een stoomcursus verdedigen nodig.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!