Breaking news

Het breekijzer is binnen: Lucca op huurbasis naar Ajax, optie tot koop bedongen

Het breekijzer is binnen: Lucca op huurbasis naar Ajax, optie tot koop bedongen

04-08-2022 21:31 Laatste update: 21:34

Ajax heeft de selectie versterkt met nóg een spits. De boomlange Lorenzo Lucca komt op huurbasis over van AC Pisa en de Amsterdammers hebben een optie tot koop van tien miljoen euro bedongen.

Lucca arriveerde zondagavond in Amsterdam om zijn transfer naar Ajax af te ronden. Een persoonlijk akkoord was al bereikt en maandagochtend werd de Italiaanse spits medisch gekeurd. Eerder bereikten de Amsterdammers al een akkoord met Pisa over een huursom van rond de één miljoen euro. De landskampioen kan de spits van Italië voor tien miljoen euro definitief inlijven.

In Amsterdam moet de 21-jarige Lucca gaan dienen als een targetman, achter opties als Brian Brobbey en Dusan Tadic. De 2.01 meter lange spits staat bekend als een kopsterke, balvaste goaltjesdief.

De aanvaller leek lang op weg naar Bologna, dat de aanvaller al binnen dacht te hebben. Lucca raakte volgens De Telegraaf onder de indruk van de plannen van de Amsterdammers. Lucca speelde tot op heden 35 duels voor Pisa, waarin hij zes keer scoorde en vier assists gaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!