Nieuws

Van Gaal heeft De Roon niet nodig in Montenegro, 'Malen start als rechtsbuiten'

Van Gaal heeft De Roon niet nodig in Montenegro, 'Malen start als rechtsbuiten'

13-11-2021 10:34

Marten de Roon moet het WK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Montenegro vanaf de tribune bekijken. De middenvelder van Atalanta Bergamo is door bondscoach Louis van Gaal buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Oranje is met een volledig fitte, 24-koppige selectie naar Montenegro gereisd, maar Van Gaal mag slechts een beroep doen op 23 spelers. Daardoor is De Roon het kind van de rekening. De Golfbreker van Bergamo speelde onder de vorige bondscoaches nog een voorname rol. Van Gaal heeft doorgaans echter geen plek voor hem in zijn elftal, mede doordat hij maar met één controleur speelt.

Die positie is ook tegen Montenegro voorbehouden aan Frenkie de Jong, vermoedt onder meer het Algemeen Dagblad. De FC Barcelona-speler vormt een middenveld met Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen. Op rechtsbuiten krijgt Donyell Malen een kans als vervanger van Steven Berghuis. Memphis Depay staat in de spits en Arnaut Danjuma mag het laten zien als linksbuiten.

De defensie kent naar verwachting geen verrassingen. De laatste linie bestaat uit Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind. Daardoor neemt onder meer Matthijs de Ligt weer op de bank plaats.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Klaassen, De Jong, Wijnaldum; Malen, Memphis, Danjuma

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!