Nieuws

'Duel tussen Ajax en PSV bijna stilgelegd door spreekkoren tegen twee Ajacieden'

'Duel tussen Ajax en PSV bijna stilgelegd door spreekkoren tegen twee Ajacieden'

01-08-2022 07:29 Laatste update: 08:36

Het had weinig gescheeld, of het duel tussen Ajax en PSV zou zaterdag (tijdelijk) zijn stilgelegd. De Telegraaf meldt maandagochtend dat 'wanstaltige spreekkoren', gericht aan Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren, bijna ervoor zorgden dat het duel werd gestaakt. 

De krant schrijft dat de veiligheidscoördinator van Ajax overwoog aan de bel te trekken na gesprekken met de politie en PSV. Voormalig PSV-aanvallers Bergwijn en Ihattaren kregen de volle laag van enkele PSV-supporters. Op het moment dat de coördinator van Ajax wilde ingrijpen, werden de spreekkoren verstoord en stopte de beledigende leuzen. 

De overstap van zowel Bergwijn als Ihattaren ligt nog altijd gevoelig bij een deel van de achterban. Beide spelers hebben publiekelijk gezegd PSV dankbaar te zijn voor hun tijd bij de club. Uiteindelijk werd het duel niet gestaakt en won PSV de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 5-3. Bergwijn startte in de basis en zorgde voor de 1-0, terwijl Ihattaren niet in actie kwam. De oud-PSV'er heeft te maken met bedreigingen en wordt voorlopig in bescherming genomen door Ajax. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!