Nieuws

'Koeman en Van Gaal ongetwijfeld verbijsterd over het verdedigen van Ajax en PSV'

'Koeman en Van Gaal ongetwijfeld verbijsterd over het verdedigen van Ajax en PSV'

01-08-2022 07:11 Laatste update: 07:13
1

Louis van Gaal en Ronald Koeman zullen tijdens de Johan Cruijff Schaal niet onder de indruk zijn geweest van het verdedigende werk van Ajax en PSV. Er kwamen maar liefst acht doelpunten in het stuk voor en vooral bij Ajax zakten twee spelers door het ijs. 

Dat schrijft Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. PSV won de uitputtingsslag uiteindelijk met 5-3, maar in verdedigend opzicht schoten beide ploegen tekort. 'De huidige bondscoach Van Gaal en zijn opvolger per 1 januari 2023 Koeman waren als coaches ongetwijfeld verbijsterd over het kinderlijk naïef verdedigen door de twee beste clubs van Nederland', schrijft Driessen.

'Acht doelpunten in de Johan Cruijff Schaal is prachtig, maar voor coaches is het incasseren van tegendoelpunten tegelijkertijd een nachtmerrie', vervolgt Driessen. 'Hoewel PSV moed zal putten uit het winnen van de Cruijff Schaal en vijf treffers in de ArenA, zal Van Nistelrooy met het oog op de dubbele Champions League-confrontatie met AS Monaco en de seizoenstart tegen FC Emmen zich bekommeren om de defensieve kwetsbaarheid.'

Driessen licht twee spelers uit die volgens hem door de ondergrens zakten. 'Rensch is echt een probleemgeval aan het worden, hoewel Van Gaal erg gecharmeerd van hem was. Hij brak door als rechtsachter toen Noussair Mazraoui langdurig geblesseerd was. Zijn ontwikkeling is gestagneerd. Aan de bondscoaches dringt zich ook geen extra keeperstalent op om rekening mee te houden. Jay Gorter kreeg de kans, maar waar Justin Bijlow ooit zijn kans greep in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV daar zakte Gorter volledig door het ijs. Zodanig dat zelfs Schreuder met vuur speelt bij Ajax als hij niet kiest voor Remko Pasveer en de markt niet verkent voor extra zekerheid onder de lat', besluit Driessen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!