Van Bommel pakt in België de overwinning ten koste van Danny Buijs

31-07-2022 22:48 Laatste update: 22:57

Zondagavond heeft Mark van Bommel zijn tweede wedstrijd van het seizoen met Royal Antwerp gewonnen. Er werd met 1-0 gewonnen van Zulte Waregem waar Danny Buijs trainer is.

Bij Royal Antwerp begon aanwinst Vincent Janssen op de bank. In de voorronde van de Conference League donderdag tegen Drita speelde de Nederlandse aanvalsleider nog wel, maar tegen Zulte Waregem begon hij dus op de bank. Janssen mocht in de zeventigste minuut nog wel invallen. Ex-Ajacied Viktor Fischer begon ook op de bank bij Royal Antwerp en mocht in de 87e minuut nog invallen.

In de eerste helft gaat het nog erg gelijk op. Royal Antwerp kan met routiniers Radja Nainggolan en Toby Alderweireld in de basis wel wat kansen creëren, maar er wordt nog niet gescoord. In de tweede helft wordt de ban gebroken door Royal Antwerp, wanneer linksback Sam Vines een assist geeft op Michel Ange Balikwisha. De 21-jarige Belg maakt hiermee zijn eerst doelpunt van het seizoen.

Het Zulte Waregem van Danny Buijs speelt de wedstrijd nog uit met tien man. Middenvelder Novatus Dismas krijgt in de 75e minuut zijn tweede gele kaart. Royal Antwerp mag na de overwinning op Zulte Waregem donderdag gelijk weer aan de slag. Dan speelt de ploeg van trainer van Bommel uit tegen het Noorse Lillestrom in de derde voorronde van de Conference League.