Reactie

Wiegman in extase na winst van het EK: ‘Dit is echt ongelofelijk’

Wiegman in extase na winst van het EK: ‘Dit is echt ongelofelijk’

31-07-2022 21:20
2

Sarina Wiegman won zondagavond met Engeland het EK voetbal bij de vrouwen. De Nederlandse coach wist voor de tweede keer op rij Europees kampioen te worden en was na de finale uitzinnig van blijdschap.

"We hebben de beker gewonnen echt ongelofelijk", vertelt Wiegman na afloop van de finale bij de BBC geciteerd door de Telegraaf. "Ik besef denk ik nog niet wat er allemaal is gebeurd, ik heb echt nog wat tijd nodig. Die beker is behoorlijk zwaar, weet ik uit ervaring. Ik ga er zometeen nog een aantal mooie foto’s mee maken."

Op de vraag wat haar geheim was om twee keer achter elkaar Europees kampioen te kunnen worden, reageerde Wiegman met een compliment naar de speelsters. "Mijn geheim? Ik heb geen geheim. Deze speelsters laten zien dat ze echt willen winnen en dat ze iedere dag beter willen worden. Dat hebben ze mij het hele jaar laten zien. We hebben toen ik begon wat afspraken gemaakt en dit is het resultaat. Het zat in deze finale zo dicht bij elkaar. Maar wat maakt het allemaal uit, we hebben met  2-1 gewonnen en zijn Europees kampioen."

Wiegman is de eerste coach ooit die twee keer achter elkaar Europees kampioen wordt. Vier jaar geleden wist ze als trainer van de Oranje leeuwinnen het toernooi ook al op haar naam te schrijven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!