Nieuws

Gorter hoeft niet op medelijden te rekenen: 'Je doet mee met de grote jongens'

Gorter hoeft niet op medelijden te rekenen: 'Je doet mee met de grote jongens'

31-07-2022 20:20

Ajax-doelman Jay Gorter maakte zaterdagavond geen al te beste beurt in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5). De 22-jarige keeper zag er een aantal keer niet goed uit bij de doelpunten van de Eindhovenaren. Erg vervelend natuurlijk, maar Kenneth Perez heeft geen medelijden.

Tijdens de uitzending op ESPN noemt Marciano Vink het ‘sneu’ voor Gorter, iets waar de Deen het duidelijk niet mee eens is. “Waarom is het sneu? Bij de 1-2 komt hij ook te laat... Je doet mee bij de grote jongens. Dat is zoals het is. Zo gaat dat in het voetbal”, aldus het harde oordeel van Perez.

Vink denkt dat het aan de situatie ligt waarin hij afgelopen jaar verkeerde. “Vorig jaar zat hij natuurlijk achter twee oudere keepers bij Ajax 1. Hij heeft in Jong Ajax gespeeld en moest daar ook nog rouleren met andere keepers. Dan krijg je de kans - en in principe was er in de eerste helft niks aan de hand. Als je een wedstrijd verliest doordat jij zo'n blunder maakt, dan is dat natuurlijk pijnlijk.”

Kees Kwakman, de oud-prof die het analistentrio complementeerde, schaart zich achter Vink. De Volendammer constateerde dat Gorter bij de goal van Cody Gakpo anders in had moeten grijpen, hij had de bal moeten weg boksen. “Ja, dat probeerde hij ook, maar met de vlakke hand', reageert Perez weer. 'Dit is niet sneu, want het is onderdeel van het voetbal. Het zijn moeilijke ballen en dan gaat het erom of je net wel of net niet de goede beslissing neemt.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!