Interview

Vertrek bij 'top-tien-club' Ajax een serieuze optie: 'Ik sta achter in de rij'

Vertrek bij 'top-tien-club' Ajax een serieuze optie: 'Ik sta achter in de rij'

13-11-2021 09:56

Victor Jensen denkt er serieus over na om in de winterse transferperiode te vertrekken bij Ajax. De 21-jarige Deen hoopt op meer speeltijd in Amsterdam, maar denkt niet dat hij snel door zal breken in het elftal van Erik ten Hag.

Jensen maakte vorig seizoen indruk tijdens een huurperiode bij FC Nordsjaelland, maar in Amsterdam komt hij er ook dit seizoen niet aan te pas bij de hoofdmacht. Hij kwam slechts tot één optreden: een invalbeurt tegen NEC in augustus. "Het is een beetje een moeilijke situatie", zo begint Jensen in gesprek met Tipsbladet. "Dat heeft meerdere oorzaken. We hebben al twee maanden bijna geen blessures gehad en het team blijft maar winnen. Daarnaast zijn er gewoon veel talentvolle spelers en ik sta een beetje achter in de rij."

Daarom denkt Jensen er serieus na om te vertrekken in januari. "Dit is niet wat ik wil. Ik heb ambities en wil meer spelen. Ik doe wat ik kan en train goed, maar het is lastig", zo vervolgt Jensen, die stelt dat Ajax als club flinke stappen heeft gezet. "Het is bijna een top-tien club in Europa geworden. Het zijn moeilijke omstandigheden, maar ik hoop op een kans, mochten er blessures komen."

Op eigen verzoek speelt Jensen zijn wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik maak liever minuten dan dat ik helemaal niet speel, dan gaat het pas echt de verkeerde kant op. Het is niet optimaal, maar ik ontwikkel mij nog steeds doordat ik elke dag met goede spelers train. Gezien mijn leeftijd wil ik echter vaker spelen."

Jensen denkt dat een vertrek de beste optie is. "Ik heb nog niet met de club gesproken, want de transferwindow is gesloten, maar het is duidelijk dat een vertrek in januari een optie kan zijn", zo sluit hij af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!