Transfernieuws

Lucca maakt zich op voor Ajax-transfer en wordt gesignaleerd op vliegveld

Lucca maakt zich op voor Ajax-transfer en wordt gesignaleerd op vliegveld

31-07-2022 17:19

Op internet circuleert een foto van Lorenzo Lucca die zich op een vliegveld bevindt. De doorgaans betrouwbare Italiaanse journalisten Gianluca Di Marzio en Fabrizio Romano weten dat het Ajax-target naar Amsterdam afreist voor de afronding van zijn transfer.

Maandag ondergaat de beoogde targetman van Ajax-trainer Alfred Schreuder zijn medische keuring. Met zijn lengte van 2,01 meter voldoet de Italiaanse jeugdinternational aan het geschetste profiel. De Amsterdammers betalen een huurvergoeding van één miljoen euro aan Pisa, de huidige werkgever van Lucca. Als de samenwerking van beide kanten bevalt kan de boomlange aanvaller volgend jaar voor tien miljoen euro definitief worden ingelijfd.

Het afgelopen jaar kwam Lucca tot 35 officiële optredens namens Pisa. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij vier assist. Lucca wordt de eerste Italiaan in de clubgeschiedenis van Ajax. Schreuder wilde graag nog een extra aanvaller in zijn selectie hebben. Met Brian Brobbey heeft hij de beschikking over slechts één 'pure' spits.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!