Breaking news

'Roma en PSG zijn eruit: Wijnaldum vertrekt naar I Giallorossi en verlaat Parijs'

'Roma en PSG zijn eruit: Wijnaldum vertrekt naar I Giallorossi en verlaat Parijs'

31 juli - 10:40
0

Georginio Wijnaldum lijkt te worden bevrijd van zijn uitzichtloze situatie bij Paris Saint Germain. De middenvelder staat al lange tijd op de radar van AS Roma en de Italiaanse club heeft een akkoord bereikt om de Nederlander over te nemen van de Parijzenaren. 

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De twee clubs zaten lange tijd om de tafel en waren het snel eens over de meeste details van de huurdeal, maar de verdeling van het salaris was een struikelblok. Wijnaldum verdient negen miljoen euro op jaarbasis en dat is voor I Giallorossi te veel geld om op te hoesten. Thiago Pinto en Luis Campo, de technisch directeuren van Roma en PSG, waren vanwege de voorbereidingstour van beide clubs in Israël en hebben daar de laatste details van de huurtransfer afgerond. 

Wijnaldum werd door PSG thuisgelaten en is trainingen aan het afwerken in Parijs. De Nederlander wordt één seizoen verhuurd aan Roma, met de optie om de Nederlander daarna permanent over te nemen. Wijnaldum treft twee Nederlanders in Rome: Rick Karsdorp is inmiddels een vaste waarde in de ploeg van José Mourinho, terwijl Justin Kluivert het afgelopen seizoen werd verhuurd en wellicht op weg is naar de uitgang. 

Wijnaldum brak door bij Feyenoord en maakte in 2011 de overstap naar PSV. Na vier jaar in Eindhoven verkaste de middenvelder naar Newcastle United, waar hij een goede indruk maakte en werd opgepikt door Liverpool FC. Wijnaldum speelde vijf seizoenen voor The Reds en scoorde onder meer twee keer in de halve finale van de Champions League, toen Liverpool de Engelse remontada tegen FC Barcelona voltooide met een 4-0 overwinning. Wijnaldum komt in Parijs niet van de grond en is nooit een vaste waarde geweest voor de Franse landskampioen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie