Wedstrijdverslag

Barcelona wint oefenduel met NY Red Bulls: De Jong in de basis, Memphis scoort

Barcelona wint oefenduel met NY Red Bulls: De Jong in de basis, Memphis scoort

31-07-2022 08:18

FC Barcelona heeft in de nacht van zondag op maandag het oefenduel met New York Red Bulls afgewerkt in de Verenigde Staten. Trainer Xavi Hernández zette Frenkie de Jong in de basis en liet Memphis Depay invallen, die in de slotfase voor de 2-0 tekende. 

De situatie is voor beide Nederlanders ietwat uitzichtloos bij Barça, maar De Jong mocht in de basis starten en Memphis kwam even later binnen de lijnen. De trainer koos voor de nieuwe aanwinsten Raphinha en Robert Lewandowski voorin, al was het Ousmane Dembélé die zich weer van zijn beste kant liet zien en vlak voor rust de 1-0 tegen de touwen schoot na een fraai uitgespeelde aanval. 

De Jong, die eindelijk als middenvelder op het veld stond, werd in de rust gewisseld. Lewandowski kreeg nog een goede kans, maar doelman Ryan Meara reageerde knap op het harde schot van de Poolse spits. De aankoop van Barcelona werd gewisseld voor Memphis, die in de slotfase na miscommunicatie bij de Red Bulls voor de 2-0 wist te tekenen. 

Barça rondt de voorbereidingstour in de Verenigde Staten daarbij met een overwinning af. De Blaugranas spelen aankomende zaterdag tegen het Mexicaanse Pumas om de Juan Gamper Trophy en starten een week later de competitie in Spanje tegen Rayo Vallecano. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!