Nieuws

KNVB overweegt wedstrijden uit te stellen na maatregelen kabinet

KNVB overweegt wedstrijden uit te stellen na maatregelen kabinet

12-11-2021 21:38

De KNVB overweegt wedstrijden die niet toegankelijk zijn voor publiek uit te stellen. Daar is de voetbalbond over in gesprek met de clubs, laat Eredivisie CV-directeur Jan de Jong weten aan de NOS.

"We kijken naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden", zegt een woordvoerder van de KNVB tegen NU.nl. "We zijn nog in overleg met de clubs. Het is nog niet definitief en we hebben de clubs geen deadline gesteld."

Het kabinet kondigde vrijdag maatregelen voor drie weken aan. De wedstrijd Nederland - Noorwegen (WK-kwalificatie) is niet toegankelijk voor publiek en ook bij de aankomende Eredivisie-wedstrijden mag niemand aanwezig zijn.

"Het betaalde voetbal heeft aangegeven wat de nadelige gevolgen zijn voor het spelen zonder publiek op sportief en financieel vlak", zegt De Jong tegen de NOS. "De voorstellen leiden niet tot minder besmettingen of minder druk op de publieke ruimte."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!