Nieuws

Gimenez ontmoet 'clubicoon' bij Feyenoord: 'Indrukwekkend en heel belangrijk'

Gimenez ontmoet 'clubicoon' bij Feyenoord: 'Indrukwekkend en heel belangrijk'

30-07-2022 19:26

Santiago Gimenez zal bij Feyenoord onder meer met spitsentrainer Robin van Persie werken. De Mexicaan keek jarenlang op naar de Nederlandse oud-speler, die onder meer bij Arsenal en Manchester United lange tijd furore maakte. 

"Het was een heel bijzonder moment om Van Persie voor het eerst in levenden lijve te zien en als persoon te leren kennen", erkent Gimenez tijdens zijn presentatie over zijn ontmoeting met Van Persie. "Voor mij is hij een heel belangrijke referentie. Hij is een clubicoon, een idool. Om zo iemand naast me te hebben, is indrukwekkend en het is ontzettend belangrijk voor mij om met hem te mogen samenwerken."

De Mexicaan denkt dat hij een echte publieksspeler is en kan niet wachten om zijn kunsten te vertonen aan de Rotterdamse achterban. "Absoluut. Wat de mensen buiten het veld van me zien, is ook iets wat ik binnen de lijnen wil brengen. Ik wil dat ze zien dat ik een harde werker ben en wil ze absoluut niet teleurstellen."

Voorlopig kan Gimenez echter niet starten, aangezien zijn werkvergunning nog moet worden goedgekeurd. Binnenkort reist de speler terug naar Mexico in afwachting van die documenten. "Dat is heel jammer, maar de timing van God is perfect", stelt de spits. "Ik zou nu nog niet kunnen zeggen wanneer ik m'n eerste wedstrijd zal spelen. Voor alles is een moment. Ik blijf er rustig onder, want het ligt nu toch niet meer in mijn handen. Ik ben in ieder geval topfit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!