Transfernieuws

'Chelsea schakelt door na mislopen Koundé en richt pijlen op drietal'

'Chelsea schakelt door na mislopen Koundé en richt pijlen op drietal'

30-07-2022 11:39

Jules Koundé werd vrijdag officieel welkom geheten door FC Barcelona, waardoor Chelsea op zoek moet naar alternatieven om de verdediging te versterken. Bij de zoektocht naar andere kandidaten zijn The Blues uitgekomen bij drie namen.

Wesley Fofana (Leicester City), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) en Benjamin Pavard (Bayern München) staan allemaal op het verlanglijstje, meldt BILD. Laatstgenoemde liet eerder al doorsijpelen open te staan voor een vertrek bij Der Rekordmeister. De Fransman is zijn plek niet langer zeker in het elftal van Julian Nagelsmann na de zomerse komst van zowel Noussair Mazraoui als Matthijs de Ligt.

Toch is het niet het waarschijnlijkst dat Pavard de oversteek maakt naar Stamford Bridge. De Duitse boulevardkrant weet dat Chelsea inzet op de komst van Kimpembe of Fofana en dat de international van Bayern als alternatief geldt. Fofana beleefde een stormachtige doorbraak bij The Foxes, maar viel het afgelopen seizoen wat terug door een zware blessure. Uiteindelijk speelde hij in de voorbije jaargang slechts zeven duels in de Premier League. In maart verlengde hij zijn contract nog tot medio 2027, waardoor er ongetwijfeld een forse transfersom voor hem op tafel moet komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!