Nieuws

Gakpo onder de indruk van prijs: 'Staan mannen met grote reputatie op'

Gakpo onder de indruk van prijs: 'Staan mannen met grote reputatie op'

30-07-2022 11:31

Cody Gakpo vindt zichzelf terug in een illuster rijtje nadat hij is uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar door De Telegraaf. De PSV-aanvaller is onder de indruk van de namen die hem voorgingen.

Afgezien van Georginio Wijnaldum is het zeventien jaar geleden dat voor het laatst een speler van de Eindhovenaren tot beste van Nederland verkozen werd door de ochtendkrant. Veel van de winnaars gingen een rijke loopbaan tegemoet, nadat zij de Gouden Schoen gewonnen hadden. "Ja, er staan wel mannen met een grote reputatie op, hè", zegt Gakpo tegen De Telegraaf. "Cruijff, Gullit, Rijkaard, Van Bommel, Wijnaldum… Echt, wat een mooie lijst."

Van zijn huidige trainer bij PSV, Ruud van Nistelrooy, weet Gakpo niet hoe hij presteerde in zijn tijd bij de Brabanders. De reden daarvoor is simpel: de 'Eindtovenaar' was destijds nog helemaal niet geboren. "Die heb ik pas op mijn netvlies in zijn tijd bij Real Madrid, na zijn periode Manchester United. Dan keek ik naar hem als spits. Hij was zo'n echte nummer 9 die leefde van zijn goals. Altijd doelgericht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!