Nieuws

'Hij is interessant omdat Schreuder hem een slimme speler heeft genoemd'

'Hij is interessant omdat Schreuder hem een slimme speler heeft genoemd'

30-07-2022 10:50 Laatste update: 10:55

Afgelopen week werd bekend dat Ajax idealiter nog twee versterkingen aan de selectie wil toevoegen. Een targetman stond hoog op het lijstje van de Amsterdammers, en die lijken ze met Lorenzo Lucca binnen te hebben. Verder is er nog behoefte hebben een extra rechtsback. Wie vult deze vacature in? In #DoneDeal de podcast wordt het door de mannen besproken.

Met Devyne Rensch en Sean Klaiber heeft Ajax momenteel twee rechtsbacks in de selectie, waar ze in Amsterdam nog niet helemaal van overtuigd zijn. Afgelopen week kwam naar buiten dat Santiago Arias zou zijn aangeboden. Is dat iets voor de landskampioen? “Hij heeft veel blessures gehad en weinig gespeeld, of dat dan de man moet worden voor zo’n belangrijke positie..”, stelt Dennie van Laar, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur. “Dat is typisch een speler die wordt aangeboden door zijn zaakwaarnemer. Dat wordt niks, dat gaat Ajax echt niet doen”, is Ruben Winkels, adjunct hoofdredacteur van VP, stellig.

Wie moet het dan wel worden? “Ik heb een klein lijstje opgesteld”, aldus Winkels. “Mingueza, moet weg en kost wel een paar miljoen. Dat kan ook omdat hij centraal achterin kan spelen, handig als back-up van Schuurs die misschien vertrekt. Sergiño Dest, zou je misschien kunnen huren, al lijkt hij de kans bij Barcelona te krijgen.”

Daarnaast zou de vacature ook intern opgelost kunnen worden. “Kian Fitz-Jim, interessant omdat Schreuder hem een slimme speler heeft genoemd. Slimme spelers kunnen ook tot backs worden omgeturnd, zoals we dat ook bij Mazraoui hebben gezien”, besluit Winkels.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!