Nieuws

Gakpo treft 'fantastische vriend' Bergwijn: 'Ik was in die tijd heel ongeduldig'

Gakpo treft 'fantastische vriend' Bergwijn: 'Ik was in die tijd heel ongeduldig'

30-07-2022 09:24

Cody Gakpo neemt het zaterdagavond met PSV op tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Die wedstrijd is voor hem in meerdere opzichten bijzonder. De ‘Eintovenaar’ treft zijn maatje Steven Bergwijn, die zich bij het Amsterdamse leger heeft gevoegd.

Bergwijn stond op de plek van Gakpo, die maar wat graag door wilde breken bij PSV. Die doorbraak kwam er uiteindelijk van, maar daar is het nodige aan vooraf gegaan. “Ik heb met Van Bommel (de PSV-trainer in die periode) goed gewerkt, dat was al bij het A1-elftal en hij haalde me ook bij het eerste elftal”, aldus Gakpo, in gesprek met De Telegraaf. “Maar de samenwerking was niet altijd vlekkeloos. Dat lag ook aan mij, want ik wilde spelen en werd een hele periode op de bank gehouden. Ik vond dat ik op de training liet zien dat ik er klaar voor was en dan was de teleurstelling weer groot als het de dag van de wedstrijd was.”

Het frustreerde de linksbuiten dat hij destijds niet aan spelen toekwam, maar ergens was hij ook wel realistisch. “Kijk, in mijn tijd stond Steven (Bergwijn, red.) linksbuiten en ik was ongeduldig. Maar ik accepteerde wel dat hij altijd speelde want Steven was fantastisch”, aldus Gakpo, die het goed kan vinden met Bergwijn. “Hij was veel verder en stond al een aantal jaren in het eerste. Toch knaagde het aan me. Maar Steven en ik zijn altijd vrienden gebleven. Net als Donyell Malen. We zijn nu ploeggenoten bij Oranje en dat is schitterend.”

Gakpo mag zich opmaken voor zijn tweede Johan Cruijff Schaal-winst. De aanvaller weet hoe het is om in een finalewedstrijd te scoren tegen Ajax. In de finale van de KNVB-beker schoot hij de Amsterdamse aspiraties aan diggelen met een verwoestend afstandsschot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!