'Dani Alves-soap gaat verder: Braziliaan toch wél welkom bij FC Barcelona'

'Dani Alves-soap gaat verder: Braziliaan toch wél welkom bij FC Barcelona'

Een opmerkelijke ommezwaai: Dani Alves keert tóch terug bij FC Barcelona. Donderdag meldden Spaanse media dat zijn komst niet bespreekbaar zou zijn, maar SPORT weet dat het wel gaat gebeuren. 

De 38-jarige vleugelverdediger heeft zijn jawoord gegeven aan FC Barcelona. 'Dani Alves zal terugkeren bij Barcelona', zijn de woorden van SPORT. Xavi heeft aangegeven de Braziliaan graag toe te voegen aan zijn selectie, waardoor enkel formaliteiten een terugkeer van Alves nog in de weg staan. Het Spaanse medium baseert zich op bronnen binnen de Catalaanse club.

FC Barcelona wil zijn komst zelfs zo snel mogelijk officieel maken. Eerst waren er twijfels of de ervaren verdediger nog iets kon toevoegen aan dit Barça, maar 'alle seinen staan op groen'. Of hij ook veel gaat spelen in Camp Nou is twijfelachtig. De vraag rijst of Xavi hem als beoogt basisspeler ziet, of meer als adviseur in de Barcelona-kleedkamer, gezien zijn ervaring.

Alves was tussen 2008 en 2016 ook al speler van FC Barcelona. De rechtsback is inmiddels clubloos na zijn vertrek bij Sao Paolo, waardoor de Catalanen hem kosteloos kunnen overnemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie