Wedstrijdverslag

Perfecte start voor Kompany en Maatsen: voormalig Feyenoord-target blinkt uit

Perfecte start voor Kompany en Maatsen: voormalig Feyenoord-target blinkt uit

29-07-2022 23:55

Vincent Kompany heeft met een zege zijn debuut gemaakt als Burnley-manager. De Nederlandse nieuweling Ian Maatsen schoot de degradant uit het voorbije Premier League-seizoen hoogstpersoonlijk naar de overwinning. Zijn treffer bleek goud waard: het bezoek bij Huddersfield Town werd daardoor met 0-1 gewonnen.

Maatsen, eerder deze transferperiode nog in verband gebracht met een overgang naar Feyenoord, koos ervoor om zijn carrière tijdelijk te vervolgen bij Burnley. In zijn eerste duel in het Championship gaf de Chelsea-huurling direct zijn visitekaartje af. Nadat een bal matig werd verwerkt door Huddersfield, profiteerde Maatsen optimaal. Met zijn zwakkere rechtervoet schoot de jonge vleugelverdediger met scherp.

Burnley was vooral in het eerste bedrijf de bovenliggende partij, maar wist niet vaker het net te doen bollen. Huddersfield kwam na de theepauze beter voor de dag, maar de beste kansen bleven voor de uitploeg. Scott Twine raakte nog het aluminium namens The Clarets. De score bleef verder ongewijzigd, waardoor zowel Maatsen als Kompany een perfecte first day at the office beleefden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!