Go Ahead Eagles met goed gevoel Eredivisie in: ruime zege in afsluitend oefenduel

29-07-2022 22:47

Go Ahead Eagles heeft de voorbereiding op overtuigende wijze afgesloten. In De Adelaarshorst won de ploeg van trainer René Hake met 4-1 van het Griekse OFI Kreta.

Na twaalf minuten schoot Finn Stokkers al de brilstand van het bord. De aanvaller profiteerde optimaal van slordig balverlies van de bezoekers. De Grieken waren amper bekomen van de tegentreffer of de volgende lag al in het net. Isac Lidberg, collega-spits van Stokkers, kopte raak uit een voorzet van Bas Kuipers. Nog voor rust drukte Kowet het veldoverwicht verder uit in de score: José Fontán kopte raak uit een hoekschop.

Na rust scoorde Go Ahead Eagles wéér met het hoofd. Ditmaal was het Kuipers die een bal tegen de touwen hamerde met zijn hoofd, na een voorzet van Bobby Adekanye. Vervolgens liet de thuisclub de touwtjes wat vieren en kwam Kreta beter in de wedstrijd. Uiteindelijk was het Neira Juan Angel die de bal nog voorbij keeper Jeffrey de Lange schoof.

Zodoende gaat de club uit Deventer met een goed gevoel de Eredivisie in. Op 7 augustus komt het voor de eerste keer in actie. Op zondag 7 augustus wordt om 16.45 uur afgetrapt tegen AZ in Alkmaar.