Transfernieuws

'Heerenveen blijft doorgaan op Zweedse tour: akkoord met 24-jarige middenvelder'

'Heerenveen blijft doorgaan op Zweedse tour: akkoord met 24-jarige middenvelder'

29-07-2022 22:04

Simon Olsson moet volgens het Zweedse Aftonbladet de nieuwste aanwinst van sc Heerenveen worden. De 24-jarige middenvelder is momenteel actief bij Elfsborg IF uit zijn vaderland.

De Zweedse krant meldt dat beide ploegen een akkoord hebben bereikt over een transfersom voor de spelverdeler. De hoogte van het gemoeide transferbedrag is niet bekend. Naast interesse van sc Heerenveen zouden meerdere Eredivisie-clubs geïnteresseerd zijn in Olsson en Rosenborg BK. De offensief ingestelde middenvelder werkte al meer dan honderdvijftig wedstrijden af voor Elfsborg, waar zijn contract loopt tot medio 2025.

Na Rami Kaib, Alex Timossi Andersson, Hussein Ali en Amin Sarr wordt Olsson de vijfde Zweede speler die bij Heerenveen onder contract staat. 'Als er geen gekke dingen gebeuren, gaat de deal door', schrijft Aftonbladet. In eigen land staat Olsson te boek als 'een van de beste spelers van Elfborg'. Die club was in het afgelopen seizoen nog één van de tegenstanders van Feyenoord in de Conference League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!