Nieuws

Koundé bijna naar Chelsea in plaats van Barcelona: 'Het was helemaal rond'

Koundé bijna naar Chelsea in plaats van Barcelona: 'Het was helemaal rond'

29-07-2022 16:38 Laatste update: 17:18

Monchi, sportief directeur van Sevilla, had Jules Koundé afgelopen week 'verkocht' aan Chelsea, zo bevestigt hij tegenover Sevilla TV. Waar FC Barcelona aan de haal ging met de Franse verdediger, was er al een akkoord bereikt met de club uit Londen.

Koundé leek lange tijd op weg naar Engeland, maar Barcelona heeft uiteindelijk aan het langste eind getrokken nadat er twijfels ontstonden bij Chelsea. "De hele zomer hebben clubs interesse getoond, maar vorige week was alleen Chelsea over", vertelt Monchi. "Donderdag is Koundé verkocht aan Chelsea. We hadden een mondelinge overeenkomst. Het was helemaal rond", gaat hij verder.

Op Stamford-Bridge ging men er al vanuit dat de Fransman aan zou sluiten bij de tour naar Amerika in voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Maar opeens kwam er twijfel", vertelt de Sevilla-directeur. "Niet over de kwaliteiten van de speler, maar over zijn profiel. Toen kwam Barça in het weekend om de hoek kijken. Chelsea kreeg dat ook te horen, waardoor ze alsnog besloten door te pakken. De aanbieding van Barça was echter zo goed, dat Koundé daarheen wilde."

Barcelona verstrekte zich deze zomer defensief al met Andreas Christensen, die transfervrij werd overgenomen van Chelsea. Koundé vertrekt voor een transfersom van 50 miljoen euro naar Catalonië. Het bedrag kan middels bonussen oplopen tot 60 miljoen euro. De mandekker tekent een contract tot de zomer van 2027.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!