Transfernieuws

Wormuth staat voor het blok en zet speler uit de selectie: 'Ik kan niet anders'

Wormuth staat voor het blok en zet speler uit de selectie: 'Ik kan niet anders'

29-07-2022 14:54

Daniël van Kaam hoeft zich voorlopig niet meer bij het eerste van FC Groningen te melden. De middenvelder heeft het zijn nieuwe trainer Frank Wormuth onmogelijk gemaakt om hem bij de groep te houden.

De 22-jarige middenvelder zou graag vertrekken bij de Trots van het Noorden. "Ik wil natuurlijk met spelers trainen die duidelijk zeggen dat ze bij Groningen willen blijven, anders ontstaat er onrust binnen de ploeg", aldus Wormuth bij RTV Noord.

De Duitse oefenmeester had Van Kaam tot donderdag gegeven om een beslissing te maken. "Hij is toen heel eerlijk geweest, waarvoor een compliment, want hij had natuurlijk kunnen zeggen: Natuurlijk kies ik voor Groningen! Maar ik heb wel gezegd: Als je niet duidelijk 'ja' zegt, moet ik je terugzetten naar het beloftenteam. En dat is nu dus gebeurd."

"Ik heb ook tegen hem gezegd dat ik niet anders kan", aldus Wormuth. "Mocht hij zijn mening veranderen en er bij FC Groningen weer vol voor wil gaan, dan staat de deur gewoon weer open. Daniël is een contractspeler en een aardige en fijne jongen. Maar ik moet nu wel consequent zijn."

Van Kaam kwam tot nu toe tot 64 wedstrijden in de hoofdmacht van Groningen. Op het begin ging het hard met de middenvelder, maar afgelopen seizoen hield hij meer de bank warm dan dat hij speelde onder Danny Buijs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s