Nieuws

'Toernooiwinst van Lionesses levert Wiegman een zeer lucratieve bonus op'

'Toernooiwinst van Lionesses levert Wiegman een zeer lucratieve bonus op'

29-07-2022 14:38 Laatste update: 14:42

Mochten de Engelse vrouwen aankomende zondag Duitsland verslaan in de finale van het EK, dan levert dat een lucratieve bonus op voor Sarina Wiegman. De Nederlandse trainster van de Engelsen kan bij toernooiwinst enkele tonnen opstrijken.

Dat meldt The Times. Het contract van Wiegman bij The Lionesses is voor het overgrote deel een prestatiegerichte verbintenis, net zoals Gareth Southgate dat heeft bij de mannen. Haar minimale salaris bedraagt zo’n 470.000 euro. Mocht het EK aan Engeland worden toegewezen, dat staat er een bonus van vijftig procent van haar jaarinkomen voor haar klaar.

Wiegman is sinds 2021 de bondscoach van de Engelsen, nadat ze vier jaar aan het roer stond bij de Oranje Leeuwinnen. Daarmee behaalde ze in 2017 de EK winst, een prestatie die ze nu ook met Engeland hoopt te bereiken. Naast de trainer ligt er ook een prestatiebonus voor de speelsters in het verschiet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!