Reactie

Zaakwaarnemer Rüdiger: ‘Contact met Real Madrid was er al sinds 2016’

Zaakwaarnemer Rüdiger: ‘Contact met Real Madrid was er al sinds 2016’

29-07-2022 08:27

De zaakwaarnemer en broer van Antonio Rüdiger, Sahr Senesie, heeft details gegeven over de transfer van zijn broer en cliënt naar Real Madrid. Volgens hem was het eerste contact tussen de Spaanse club en de Duitse verdediger alweer zes jaar geleden.

"Het contact met de club was er al sinds 2016", vertelt Senesie aan het Duitse Kicker. "De gesprekken waren altijd direct met het management van Real Madrid. In 2019 wilde de club overgaan tot koop van Antonio. Maar toen kwam de transferban voor Chelsea, waardoor toenmalige trainer Conte uit respect voor de clubleiding geen spelers wilde verkopen. Ze waren niet in staat geweest om toen een vervanger voor Antonio aan te trekken."

Senesie vertelt ook dat het lang wachten was voor zijn broer tot hij uiteindelijk naar Real Madrid kon. "Het belangrijkste bij deze transfer was geen haast hebben. Na het afketsen van de transfer in 2019 bleef het advies: 'goed voetballen en geduld hebben.' Maar na maanden van onzekerheid moesten we onze keuze maken. Antonio besloot zijn contract bij Chelsea niet te verlengen en sloeg andere internationale grootmachten af om te wachten op Real Madrid. Uiteindelijk is dit in juni het wachten waard gebleken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!