Nieuws

Klopp geeft aanvaller duidelijkheid: 'Hij is onze hart en ziel voor dit team'

Klopp geeft aanvaller duidelijkheid: 'Hij is onze hart en ziel voor dit team'

28-07-2022 23:14 Laatste update: 23:16

Jürgen Klopp hoopt dat Roberto Firmino langer bij Liverpool zal blijven. De Braziliaanse aanvalsleider werd deze zomer gelinkt aan Juventus, maar de Duitse oefenmeester wil hem niet laten vertrekken.

"Bobby is cruciaal voor ons", vertelt Klopp op de persconferentie in aanloop naar de strijd om het Community Shield. "Hij is voor dit team onze hart en ziel. De manier waarop we de afgelopen jaren speelden, was alleen mogelijk dankzij Bobby. Hiermee maakt Klopp duidelijk dat hij niet zit te wachten dat er na Sadio Mané en Divock Origi nog een aanvaller vertrekt uit Liverpool.

Firmino gaat zijn laatste contractjaar in bij de Engelse grootmacht. Hij zou graag naar het WK in Qatar willen, waardoor een overstap van Liverpool naar Turijn niet uitgesloten is voor de Braziliaanse aanvaller. "Maar ik ben erg blij dat hij het grootste deel van de voorbereiding heeft kunnen trainen hier. Voor mij bestaat er geen twijfel over zijn kwaliteiten. Hij is essentieel voor ons", benadrukt Klopp.

Firmino speelde tot dusver 231 Premier League-duels voor Liverpool, waarin hij 71 keer trefzeker was.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!