Transfernieuws

Witte rook op komst: Barcelona bereikt akkoord met Sevilla over Koundé

Witte rook op komst: Barcelona bereikt akkoord met Sevilla over Koundé

28-07-2022 18:55 Laatste update: 19:10

FC Barcelona gaat zich versterken met Jules Koundé. De Catalaanse grootmacht heeft een principe-akkoord bereikt met Sevilla over de komst van de Franse verdediger. Naar verluidt betaalt Barça een vast bedrag van vijftig miljoen euro dat via variabelen op kan lopen tot zestig miljoen.

Koundé werd al wekenlang gelinkt aan een overstap naar Barça, maar nu brengen de Catalanen eindelijk zelf het nieuws naar buiten. De Spaanse grootmacht is akkoord met Sevilla en wacht nu alleen nog op het goed afronden van de medische keuring. Ook Chelsea was lang in de markt voor Koundé, maar The Blues grijpen naast de Franse verdediger. Iets wat ze bij Matthijs de Ligt ook al overkwam.

Koundé verruilde drie jaar geleden Girondins de Bordeaux voor Sevilla en wist meteen een ijzersterke indruk te maken in Spanje. Nu verdient hij een toptransfer naar Barça, waar hij een vijfjarig contract gaat tekenen. Koundé is na Andreas Christensen de tweede verdedigende versterking voor de Catalanen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!