Nieuws

The Athletic: Kongolo overbodig bij Fulham, Nederlander is op proef bij Stoke City

The Athletic: Kongolo overbodig bij Fulham, Nederlander is op proef bij Stoke City

28-07-2022 16:21

Terence Kongolo is momenteel op proefbasis aangesloten bij Stoke City. De verdediger komt volgens het goed aangeschreven The Athletic niet voor in de plannen van Marco Silva. De trainer van Fulham FC liet hem thuis voor het trainingskamp in Portugal.

Stoke lijkt een uitweg te bieden voor de uitzichtloze situatie van Kongolo. Afgelopen seizoen speelde de back zes wedstrijden voor het jeugdteam van Fulham. Zijn laatste Premier League wedstrijd dateert van negen april 2021, ruim een jaar geleden. De stap terug naar het tweede niveau van Engeland kan gezien worden als een impuls om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

In oktober 2020 werd de verdediger overgenomen van Huddersfield Town voor ruim vier miljoen euro, waarna hij voor de rest van het seizoen terug gehuurd werd door Huddersfield. De voormalig Feyenoord-speler speelde in totaal maar vier wedstrijden voor de club uit Londen. In 2017 werd Kongolo nog voor vijftien miljoen euro verkocht aan AS Monaco, na vijf jaar in het eerste elftal van Feyenoord te hebben gespeeld. Monaco versleet de verdediger in 2020 voor twintig miljoen euro aan Huddersfield. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!