Transfernieuws

BILD: Chelsea-bankzitter Ziyech kan in de winter op huurbasis naar Duitsland

BILD: Chelsea-bankzitter Ziyech kan in de winter op huurbasis naar Duitsland

12-11-2021 09:52

Hakim Ziyech kan in de winterse transferperiode overstappen naar Borussia Dortmund, meldt het Duitse BILD. Die Schwarzgelben hebben naar verluidt verregaande interesse in de Marokkaan van Chelsea FC.

De Duitse club wil Ziyech via een huurconstructie naar Dortmund halen. De spelmaker heeft in Londen nog een contract tot medio 2025, maar hij komt weinig in de plannen van Thomas Tuchel voor. Borussia Dortmund wil hem uit zijn lijden verlossen, door hem meer speeltijd te bieden. BVB kan een kwaliteitsimpuls gebruiken, aangezien de club al sinds begin oktober kampt met een blessuregolf.

Voor Ziyech biedt een tijdelijke overgang naar de Bundesliga ook uitkomst. Te teller stokt dit seizoen op vier Premier League-optredens en slechts twee basisplaatsen. Kai Havertz, Callum Hudson-Odoi, Mason Mount en Christian Pulisic staan onder Tuchel hoger in de pikorde dan Ziyech.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!