Transfernieuws

'Barça heeft beet en legt verdediger vast, ook Guardiola mengde zich in de strijd'

'Barça heeft beet en legt verdediger vast, ook Guardiola mengde zich in de strijd'

28-07-2022 14:39

In Frankrijk weet men het zeker: Jules Koundé is binnenkort speler van FC Barcelona. Volgens L'Équipe zijn alle partijen eruit en tekent de verdediger een vijfjarig contract bij de Blaugranas. Manchester City werd op het laatste moment ook concreet voor de Fransman, maar kon Koundé niet overtuigen. 

De Franse sportkrant schrijft dat Koundé zijn besluit al had genomen en alleen naar Barcelona wil. Chelsea streed wekenlang om de topverdediger en bood ook een hoger bedrag voor Koundé, maar uiteindelijk werd dat van tafel geveegd. The Blues grepen al mis naar Matthijs de Ligt en Nathan Aké: eerstgenoemde verliet Juventus voor Bayern München, terwijl Aké in Manchester blijft. The Citizens zijn niet van plan de verdediger van de hand te doen. 

Manchester City was zelf de afgelopen dagen ook geïnteresseerd in Koundé, maar manager Pep Guardiola heeft Koundé niet van gedachte kunnen doen veranderen. De Catalanen betalen vijftig miljoen euro voor de verdediger en dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 55 miljoen euro. De bonussen worden door L'Équipe omschreven als 'makkelijk te behalen'. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!