Nieuws

'Fortuna schorst rechtsback Tirpan na misdragingen tijdens training'

'Fortuna schorst rechtsback Tirpan na misdragingen tijdens training'

28-07-2022 14:27 Laatste update: 14:30

Mickaël Tirpan ontbrak donderdag op de training van Fortuna Sittard wegens een disciplinaire schorsing. De rechtsback misdroeg zich woensdag op de voorgaande training en wordt op deze wijze gestraft, melden onder meer Voetbal International en De Limburger

Bij een ruzie op de training sloeg de vlam in de pan en moesten onder andere een aantal stafleden en technisch manager Sjoerd Ars het ontgelden. 'Tirpan staat bekend om zijn temperamentvolle karakter, maar woensdag ging hij volgens Fortuna een grens over', laat VI optekenen. Wat Tirpan precies heeft gezegd of gedaan, laat de club in het midden. Naast het missen van de training moet Tirpan ook de hoogst mogelijke boete betalen voor zijn misdragingen. 

Tirpan staat al sinds januari 2021 onder contract bij Fortuna, waar hij al veertig duels gespeelde in het geel-groen. Onduidelijk is hoe lang de schorsing gaat duren en wanneer de verdediger zich weer kan melden bij de club. Fortuna gaat in gesprek met Tirpan om de situatie te evalueren. De rechtsback ligt tot 2024 vast in Sittard. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!