Nieuws

‘Die jongen werd ooit het grootste talent van United genoemd na George Best'

‘Die jongen werd ooit het grootste talent van United genoemd na George Best'

28-07-2022 13:34

Een week geleden werd de transfer van Ravel Morrison naar het D.C. United van Wayne Rooney beklonken. De middenvelder die ooit als het grootste talent van Engeland werd gezien, loste zijn belofte nooit in. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast wordt zijn bijzondere verhaal verteld.

Morrison werd ooit een grote toekomst beloofd toen hij in de jeugd van Manchester United speelde, maar brak nooit echt door. “Deze jongen werd ooit het grootste talent na George Best genoemd in de jeugdopleiding van Manchester United. Hij speelde ooit samen met Paul Pogba en werd zelfs beter geschat dan hij”, aldus Dennie van Laar, hoofdredacteur bij VoetbalPrimeur.

“Toch ging het mis bij hem en wilde geen enkele club hem op een gegeven moment meer hebben”, weet Van Laar, die hem ineens op de Nederlandse velden zag verschijnen. “Wij (Nederlandse voetbalsupporters red.) kunnen hem kennen van zijn tijd bij ADO Den Haag, daar heb ik een tijdje op hem gelet.”

Maar waar ging het nou mis in de carrière van Morrison, vraagt collega Emile van de Sande zich af? “Hij had een thuissituatie die heel lastig was en groeide op tussen de gangs. Op zijn zestiende werd hij opgepakt voor meerdere misdrijven.”

Nu lijkt het toch de goede kant op te gaan met de inmiddels 29-jarige Engelsman. De reden? “Uiteindelijk heeft Rooney hem de helpende hand gereikt bij Derby County, die kende hem nog van zijn tijd bij United. Rooney is nu trainer geworden bij D.C. United en heeft hem meegenomen naar de MLS. Inmiddels is hij zelfs international geworden van Jamaica”, besluit Van Laar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!