Nieuws

Benita moest het laten zien tegen Lyon: 'Kon niet slapen, geen hap door m'n keel'

Benita moest het laten zien tegen Lyon: 'Kon niet slapen, geen hap door m'n keel'

28-07-2022 10:53

Mimeirhel Benita beleefde zondag zijn Feyenoord-debuut en deed dat niet tegen zomaar een tegenstander: Olympique Lyon kwam op bezoek en boekte een 0-2 overwinning. De verdediger geeft toe flink nerveus te zijn geweest voor zijn officieuze debuut voor de Rotterdammers. 

In gesprek met RTV Rijnmond blikt Benita terug op zijn debuut. "Ik was heel zenuwachtig", geeft de speler toe. "De dag van tevoren kon ik ook niet slapen: nu moest ik er echt staan. Ik kon niet eten in de middag, kreeg geen hap door m'n keel... maar toen het fluitje ging was het weg, en denk ik dat ik een goede wedstrijd speelde."

Benita had moeite naar de wedstrijd toe te leven. Met een gebrand Olympique Lyon als tegenstander, dat iets recht te zetten had na de 5-0 nederlaag tegen Willem II, is dat te begrijpen. "Het was vooral de stress ernaartoe. Maar als je met de boys op het veld staat gaat het weg. Wij helpen elkaar allemaal. De trainer vond ook dat het een goede wedstrijd was, dat ik mezelf heb laten zien."

Na het vertrek van Tyrell Malacia puzzelt Feyenoord nog op de linksbackpositie. Benita ziet zichzelf liever niet op die plek verschijnen en heeft de voorkeur voor de rechterkant. "Ik hoop op veel speelminuten als rechtsback, al zal het denk ik nog niet in de basis zijn. Als het echt moet kan ik op links, maar ik sta het liefst rechts. Ik sta op trainingen ook nooit op links", besluit Benita. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!