Nieuws

'Meniscusblessure stelt Pogba voor groot dilemma: WK komt mogelijk in gevaar'

'Meniscusblessure stelt Pogba voor groot dilemma: WK komt mogelijk in gevaar'

28-07-2022 07:52

Paul Pogba moet zich zorgen gaan maken. Daags nadat de Fransman zich bij Juventus aansloot, raakte hij geblesseerd aan de knie. Die blessure leek hem eerst twee maanden aan de kant te houden, maar het lijkt er zelfs op dat het WK in gevaar komt.

Dat meldt La Gazetta dello Sport. Pogba liep een knieblessure op tijdens het traingskamp van Juventus in de Verenigde Staten. Die blessure kan op twee manieren worden verholpen, maar tegenover één van deze methoden staat een dure prijs: het WK in Qatar. De ander is een soort shocktherapie, waardoor hij het toernooi wel zou kunnen halen.

Pogba staat voor de keuze om een deel van zijn meniscus te laten verwijderen, maar dat zou de mobiliteit van de knie voorgoed kunnen veranderen. De kans op artrose en of een kunstknie in een later stadium van zijn leven zou daarmee groter worden. Mocht de 29-jarige middenvelder hier toch voor kiezen, dan kost zijn herstel ‘slechts’ veertig tot zestig dagen.

De andere optie is het hechten van de meniscus, maar dan staat hij vier tot vijf maanden aan de kant waardoor het WK aan zijn neus voorbij gaat. De Fransman gaat binnenkort in gesprek met de medische staf van zijn nationale elftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!