Reactie

Jansen heeft duidelijke opdracht: 'We moeten deze wedstrijd makkelijker winnen'

Jansen heeft duidelijke opdracht: 'We moeten deze wedstrijd makkelijker winnen'

28-07-2022 06:48

Pascal Jansen is het erover eens dat AZ donderdag ruim moet winnen van Tuzla City. De trainer zag zijn ploeg afgelopen week met ‘slechts’ 1-0 winnen, maar dat moet nu beter.

Door de magere uitslag klopt het hart van Tuzla nog altijd, waardoor er in Bosnië stiekem aan een stunt wordt gedacht. Daar wil Jansen snel korte metten mee maken, zijn team één opdracht uit te laten voeren. “Simpel gezegd: het maken van doelpunten. Daar zat het hem”, aldus de trainer op de persconferentie. “In de tweede helft lag het tempo iets te laag. Als je ziet dat de ruimtes zo klein zijn en de tegenstander eigenlijk komt om de pot dicht te gooien. Dat is ze gelukt. Wij moeten naar onszelf kijken. Wij moeten vaker scoren en dat blijft de opdracht.”

Jansen heeft ook sterke punten bij Tuzla gezien. “Over hun rechterkant waren zij een aantal keer dreigend. We werden ook al vroeg in de wedstrijd gewaarschuwd voor de spelhervattingen, toen zij een corner kregen”, vervolgt de trainer, die zijn spelers daar al voor had gewaarschuwd. “We wisten van tevoren dat daar hun kracht ligt, spelhervattingen en counters. Dat moeten we de kop indrukken. We moeten deze wedstrijd makkelijker naar een overwinning spelen”, besluit hij.

AZ trapt om 20.45 af in het Tusanj Stadion. Mochten de Alkmaarders het gewenste resultaat behalen, dan wacht het Schotse Dundee United in de derde ronde van de Conference League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!