Nieuws

Wijndal klaar voor het 'echie': 'Kan niet wachten om prijzen te winnen met Ajax'

Wijndal klaar voor het 'echie': 'Kan niet wachten om prijzen te winnen met Ajax'

27-07-2022 19:03 Laatste update: 19:03

Ajax heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten en kan zich gaan richten op het echte werk. Nieuwe aanwinst Owen Wijndal is er helemaal klaar voor, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

"Ik kijk er zeker naar uit. Ik merk dat ik er steeds beter in kom met de jongens. Ik kan ook niet wachten om voor het echie te spelen en prijzen te gaan winnen met Ajax", vertelt de linksback die deze zomer overkwam van AZ. "Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hadden al wel gemeld dat ze me graag wilden hebben, alleen duurde het allemaal toch nog best lang. Toen Alfred Schreuder me op Ibiza in een appje vroeg 'Hé, kan ik je zo even bellen' dacht ik wel: nu gaat het gebeuren."

Wijndal groeide in Alkmaar uit tot absolute uitblinker en was in zijn laatste seizoen zelfs aanvoerder. De Oranje-international wist al lange tijd wat zijn ideale vervolgstap was. "Ik wilde altijd al naar Ajax. Ik heb in mijn hoofd zo’n stappenplan. Daarin vond ik Ajax de beste stap na AZ. Als deze club al niet bij de Europese top zit, schuren ze er tegenaan. Via Ajax wil je nóg hoger, maar ik denk dat dit nu echt de beste club is voor mijn ontwikkeling. Ik wilde gewoon wat het beste is voor mij", aldus Wijndal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!