Nieuws

'Stunt in de maak: Balotelli zegt Valencia af en gaat naar Zwitserland'

'Stunt in de maak: Balotelli zegt Valencia af en gaat naar Zwitserland'

27-07-2022 13:20 Laatste update: 13:21

Mario Balotelli lijkt de overstap te gaan maken van Adana Demirspor uit Turkije naar het Zwitserse FC Sion. Volgens de Zwiterse krant Blick zit de transfer in een afrondende fase. Daarmee lijkt de subtopper verrassend La Liga-club Valencia CF af te troeven.

De onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase. "We zijn in gesprek met Sion en hebben laten weten welk bedrag wij voor Balotelli willen hebben. De bal ligt nu bij hen", vertelt Murat Sancak, president van Adana Demirspor, aan Blick. Christian Constantin, voorzitter van de Zwitserse Super League-club, bevestigde afgelopen week al dat een overgang van de aanvaller in de maak is.

Balotelli liet al eerder doorschemeren dat een vertrek uit Turkije wat hem betreft tot de mogelijkheden behoorde. Zo werd hij in een eerder stadium al in verband gebracht met een transfer naar Valencia. Hoewel er al gesprekken zouden zijn gevoerd tussen Balotelli en trainer Gennaro Gattuso lijkt een overgang richting Spanje ver weg.

De voormalige spits van onder meer Internazionale, AC Milan en Manchester City was het afgelopen seizoen goed voor achttien goals in 31 competitiewedstrijden voor de Turkse nummer negen. De 36-voudig international van Italië staat nog tot de zomer van 2024 onder contract in Turkije.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!