Nieuws

La Gazzetta dello Sport: Wijnaldum-deal met AS Roma zo goed als rond

La Gazzetta dello Sport: Wijnaldum-deal met AS Roma zo goed als rond

27-07-2022 13:10 Laatste update: 13:11

Georginio Wijnaldum maakt spoedig de overstap richting AS Roma. De middenvelder van Paris Saint-Germain lijkt zich op te gaan maken voor een avontuur in de Serie A, zo meldt La Gazetta dello Sport.

De roze sportkrant meldt dat een akkoord aanstaande is. Naar verluidt wordt de komst van Wijnaldum woensdag nog wereldkundig gemaakt. Na gesprekken met trainer José Mourinho wil de voormalig Liverpool-middenvelder zijn carrière dolgraag voortzetten bij de ambitieuze Serie A-club. De uitstekende onderlinge verhoudingen tussen AS Roma en PSG spelen een belangrijke rol in de totstandkoming van de transfer.

Het is niet duidelijk wat de details van de transfer zijn. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Roma een optie tot koop bedongen. Naar verluidt bedraagt het huidige jaarsalaris van Wijnaldum tien miljoen euro. Alle partijen moeten water bij de wijn doen. Roma en PSG betalen een deel van het salaris, waar de international afziet van een percentage van zijn jaarloon.

Wijnaldum zou graag de overstap willen maken met het oog op het WK in Qatar. Nadat hij afgelopen interlandperiode door bondscoach Louis van Gaal gepasseerd werd, moet hij zich komende tijd weer in de kijker spelen om in aanmerking te komen voor een oproep in Oranje. Een samenwerking met Mourinho lijkt dan ook een uitstekend scenario voor Wijnaldum.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!