Nieuws

Hamstra over afwezigheid Ihattaren tegen Shakhtar: 'Zijn allemaal bezorgd om Mo'

Hamstra over afwezigheid Ihattaren tegen Shakhtar: 'Zijn allemaal bezorgd om Mo'

26-07-2022 20:29

Mohamed Ihattaren en Calvin Bassey zijn dinsdagavond niet inzetbaar voor het benefietduel met Shakhtar Donetsk. Technisch directeur Gerry Hamstra gaat in op de absentie van beide spelers.

Ihattaren was naar verluidt niet aanwezig op het trainingskamp van Ajax wegens bedreigingen aan zijn adres. Dinsdagavond zat de creatieve linkspoot nog steeds niet bij de selectie. "Laat duidelijk zijn dat we allemaal bezorgd zijn om Mo. We zijn een voetbalclub, maar sommige dingen gaan verder dan voetbal. We zijn heel erg begaan met Mo. Er is een directe lijn vanuit Ajax met hem", reageert Hamstra in gesprek met Ziggo Sport. "We hopen dat het de goede kant op gaat en hopen hem snel te kunnen begroeten."

De reden dat trainer Alfred Schreuder geen beroep kan doen op Bassey is minder complex. "Zijn werkvergunning moet nog geregeld worden", aldus de technisch directeur van Ajax die blij is met de komst van de Nigeriaans international. "Hij speelde misschien niet in de grootste competitie, maar heeft wel de Europa League-finale gespeeld. Hij heeft een snelle ontwikkeling gemaakt en we denken dat hij nog meer kan bereiken. We hebben een brede selectie, maar hij biedt ons specifieke kwaliteiten", zegt Hamstra.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!